Бережіться! Українцям детально розповіли, як буде проходити процедура вилучення житла за борги по комуналці

За борги по комуналці злісних боржників можуть виселити з квартири. Процедура вилучення житла настає лише за наявності дуже високого боргу по комуналці. Перш, ніж вдатися до вилучення житла, боржнику запропонують розрахуватися з боргами іншими можливими способами, передають Патріоти України.

Через борги по комуналці цілком реально позбутися житла. Прецеденти в Україні вже були. Правда, на щастя, до такого заходу вдаються вкрай рідко. Зазвичай вдається залагодити питання з боржником ще до настання цього етапу. У Міністерстві юстиції розповіли, яким чином боржника можуть змусити розрахуватися з боргами по комуналці, і що зазвичай передує останньому і найбільш небажаному етапу - позбавленню житла.

Яка процедура повернення боргів по комуналці

  • Якщо у домоволодіння утворився борг по комуналці, то його господарям спочатку пропонують погасити цей борг негайно і в добровільному порядку.
  • Потім на суму боргу можуть нарахувати пеню.
  • Можуть також відключити комунальну послугу, за якою утворився борг. Особливо люблять до цього вдаватися працівники водоканалу. Вони перекривають квартирний стік каналізації, і власники житла в більшості випадків тут же знаходять вихід, як погасити борг.

  • Якщо і це не допомогло, комунальники можуть звернутися до виконавчої служби щодо блокування банківських рахунків боржника.
  • Якщо у нього немає депозитного рахунку, то блокують гроші на картці для виплат. Поки їх лише блокують, але вже незабаром заблоковані гроші будуть списуватися з рахунків на користь комунального підприємства, кому заборгував власник банківської картки.
  • Якщо цих грошей немає або недостатньо для покриття боргу, тоді лише комунальники можуть з'явитися до боржника додому з описом майна, яке підлягає вилученню і продажу в рахунок погашення боргу. До речі, тут є важливий момент. Боржник сам може визначити майно, яке потрібно продати, щоби погасити борг. Однак люди часто цього не знають. А тому дозволяють виконавцям описувати все, що їм заманеться.
  • І тільки, якщо майна не вистачає для того, щоби покрити борг, тоді приступають до вилучення нерухомості. Та й то першими йдуть "із молотка" дача, або ділянка землі, якщо вони є.
  • Вилучити і продати єдине житло можуть лише в тому випадку, якщо у боржника немає більше ніяких ресурсів. При цьому така норма вступає в дію, якщо розмір боргів по комуналці перевищує 20 мінімальних зарплат (на сьогодні це 120 тисяч гривень).

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...