Бережіться! Українцю зателефонували нібито з банку та вкрали майже 30 тис.

Інтернет-шахраї виманили в українця майже 30 тис. грн. Для цього вони під виглядом працівника банку зателефонували йому та повідомили про необхідність пройти верифікацію. Чоловік повірив незнайомцям – та повідомив їм реквізити своєї банківської картки, передають Патріоти України.

Про це повідомили у ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області. Там зазначили: після дзвінка з рахунку потерпілого зникли усі гроші.

"Шахраї за лічені хвилини встигли зняти гроші – майже 30 тис. грн. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство)", – йдеться у повідомленні.

Як захиститися від шахраїв

Водночас правоохоронці понарікали, що аферисти продовжують вводити в оману довірливих громадян – попри попередження про небезпеку. У зв'язку з цим там нагадали про правила, дотримання яких дозволить уникнути проблем.

Так, щоб захиститися від зловмисників, слід пам'ятати: якщо вам дзвонить невідомий і намагається з'ясувати дані платіжних карток – це спроба шахрайських дій. Адже "працівник банку ніколи не питає персональних даних".

Крім того, конфіденційні дані про банківські рахунки не можна повідомляти нікому – навіть банківським працівникам. Також:

  • в жодному разі ніколи не слід розголошувати свій пін-код;
  • ні за яких обставин не варто переказувати кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб на прохання тих, хто зателефонував та представився банківським співробітником;
  • слід встановити індивідуальні ліміти на операції з платіжною карткою.

"Якщо у вас виникли сумніви щодо того, що вам телефонує співробітник банку, покладіть слухавку. І самостійно зателефонуйте до закладу за номером, вказаним на обороті вашої платіжної картки", – зазначили в поліції.

План "Потужні потуги"

неділя, 1 вересень 2024, 9:51

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...

Бережіться! Українцю зателефонували нібито з банку та вкрали майже 30 тис.

неділя, 1 вересень 2024, 7:45

Інтернет-шахраї виманили в українця майже 30 тис. грн. Для цього вони під виглядом працівника банку зателефонували йому та повідомили про необхідність пройти верифікацію. Чоловік повірив незнайомцям – та повідомив їм реквізити своєї банківської картки,...