Бережіться! В Україні продають фрукти з Іспанії з небезпечною отрутою

В Україні вже стали продавати полуницю та черешню імпортного виробництва. Так, у Києві чоловік отруївся черешнею, яку придбав на ринку. Плоди були привезені з Іспанії, передають Патріоти України.

Аналіз виявив наявність в плодах хімікату, використовуваного для боротьби з комахами, передає пресслужба Держспоживслужби Києва.

"Надійшло звернення про отруєння громадянина, який вживав черешні Cerezas-Cherries (виробник Іспанія). Фахівці відібрали зразки для аналізу", - йдеться в повідомленні.

Експерти виявили у черешні фосфорорганічний інсектицид "бромофос" в концентрації 0,13 мг/кг (при нормі не більше 0,07 мг/кг). Він використовується для боротьби з мухами, курячими кліщами, вошами і блохами.

Такий показник не відповідає вимогам ДСТУ EN 12393-1.2.3:2003, що могло призвести до отруєння та виникнення анафілактичного шоку.

"Черешня Cerezas-Cherries, виробник Іспанія, знята з реалізації на оптовому ринку "Фермер" за адресою: м.Київ, вул. Електротехнічна, 18", - повідомили в пресслужбі. Також Держспоживслужба звернулася до правоохоронців з проханням відреагувати на цей випадок.

Як правильно мити фрукти і змити всю хімію

У глибоку миску налити кип'яченої води та додати 1 чайну ложку соди. В отриманий розчин потрібно занурити куплені в магазині фрукти і овочі.

Далі плоди слід помити звичним способом: фільтрованої водою або водою з-під крана. Це потрібно для того, щоб прибрати залишки соди.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...