Бережіться! В Україні з'явилися мічені долари: Як розпізнати фальшиві купюри

Українцям почали потрапляти до рук долари з дивними позначками невідомого походження. Купюри відмовляються приймати в банках або приймають за курсом, який значно нижчий від ринкового. Про купюри невідомого походження розповів мешканець Дніпра Сергій Сахань на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Чоловік показав фото зі 100-доларовими купюрами, які мають мітки. Він також розповів про свій невтішний досвід обміну цих грошей. На вигляд купюри були абсолютно як нові, якби не відмітні позначки.

"Мої шановні "міняли" біля Касти, у яких курс завжди вищий, мені просто відмовили. Типу незрозуміло ким мічені, і здати їх важко. Запропонували з 15% дисконтом. Тобто по 34 грн за 1 долар. Я такий "ні, піду в банк". Пішов. Заходжу до #Привату, ні кажуть, не беремо. Ми їх потім не продамо. Та ж ситуація і в #Ощаді. У #Пуммбі вже запропонували за -12% від вартості", - розповів чоловік.

Сергій має кілька версій наявності незвичайних міток на доларах. Наприклад:

  • "Злі наші митники поставили мітку нібито про перетин кордону, де громадянин на правовій основі перевіз необхідну йому суму в Україну і не заплатив хабарі на митниці"
  • "Африканські долари. Або студенти завезли так багато. Або за зерно отримали"
  • "Мексикано-Колумбійські долари".
  • "Жартівники з НБУ. Там розрахувалися з кимось, а тепер приймають все з дисконтом і всі банки та обмінники тепер здають їм за заниженим курсом"

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...