Бережіться! В українців виманюють гроші, обіцяючи роботу в Європі - від аферистів страждає кожен п'ятий

На фоні зростання безробіття через пандемію і ситуацію з карантином в країнах Європи, рівень якої досяг показника в 7 - 15%, значна кількість українців намагаються відправитися на Захід на заробітки з надією на високі зарплати, чим нерідко користуються аферисти. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу", передають Патріоти України.

За словами президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника з посиланням на дані соціологічного дослідження, близько 18% наших співгромадян при пошуках роботи за кордоном особисто стикалися з шахрайством при підготовці документів, тобто майже кожен п'ятий.

Так, нещодавно правоохоронці викрили чергову схему аферистів, коли "рекрутери" виманювали в українців гроші, обіцяючи захмарні заробітки в Британії, але в підсумку просто "кидали". Яким способом шахраї викачували кошти в охочих стати трудовим мігрантом, пояснив один з досвідчених працівників:

  • як правило, на більшість питань про працевлаштування аферисти малюють "казкову картину" та супер умови
  • тим часом називають дату і суму, коли потрібно переслати їм гроші "за вакансію"...
  • ...і все. Після відправки грошей настає тиша - усе ваша листування видаляється, номер змінюється і нікуди додзвонитися вже не можна.

Хоч схема така далеко не нова, але діє активно і понині, й певний відсоток бажаючих виїхати до ЄС на заробітки, на жаль, нехтують ретельною перевіркою компаній-рекрутерів, і приймають на віру брехливі обіцянки.

Разом з тим експерти звертають увагу, що часом рівень зарплати для фахівців і представників робітничих професій в Україні не нижче обіцяної оплати праці за кордоном. Але тільки без ризику втратити свої гроші та здоров'я.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...