Бережіться, жертвою може стати кожен! Шахраї за три години перевипустили SIM і зняли гроші з картки українця

Українець Костянтин Кукса заявив, що шахраї за три години зняли з його рахунків гроші і взяли на його ім'я кредит. Це сталося через те, що аферистам вдалося перевипустити SIM-картку жертви, передають Патріоти України.

"Надійшла СМС від "Київстару", що виконується заміна SIM-картки, і після цього мій номер був вимкнений повністю. За 3 години часу поки додзвонився до оператора, щоб заблокувати SIM і свої рахунки в банках, шахраї встигли перевипустити SIM-картку", – заявив Кукса. Про це свідчить його публікація на Facebook.

За цей час аферисти встигли оформити на його ім'я онлайн-кредит на 10 тисяч гривень терміном на 14 днів і зняти з кредитної картки 12,9 тисячі гривень.

"Подав заяву в поліцію, кіберполіцію, Національний банк. Наразі від них ніяких дій не вжито! Прив'язуйте Ваші SIM-картки до паспорта у відділенні "Київстар", так шахраї без вашої присутності та оригіналу паспорта віддалено не зможуть перевипустити вашу SIM-картку. Будьте уважні!" – резюмував Кукса.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...