Без ікри, літаків та таксі: Інсайдер розповів про те, як "страждають" від санкцій російські олігархи

Особистий помічник кількох російських олігархів, які живуть у закритому маєтку Сент-Джорджес-Гілл у Вейбріджі, графство Суррей, розповів виданню Mirror про те, як страждають мільярдери від санкцій, запроваджених Заходом проти Росії через війну, яку розпочала РФ в Україн, передають Патріоти України.

Він каже, що надбагаті росіяни, які живуть поруч із британськими мільярдерами, доведені до сліз після того, як санкції зруйнували їхній розкішний спосіб життя.

У маєтку Сент-Джорджес-Гілл, де маєтки коштують понад 20 мільйонів фунтів стерлінгів, росіяни тепер не можуть сплачувати польоти приватними літаками, їздити на відпочинок і навіть не можуть сплатити поїздку на таксі, оскільки їхні кредитні картки заморожені. Багато хто з них звертався до свого персоналу з проханням сплатити таксі.

"Мені доводилося чути їхні сльози, бо вони більше не можуть потрапити на борт приватного літака, забронювати відпустку або навіть викликати Uber. Але співчувати важко. Їм байдуже, що в Україні гинуть люди", — каже джерело.

Ще одна пара із Суррея застрягла в Дубаї, коли їхній рейс першого класу було скасовано. Серед олігархів, які там живуть, є нафтовий магнат і близький друг Путіна - 54-річний Олег Дерипаска, голова гірничодобувної та енергетичної компанії.

Інформатор, який попросив не називати його імені, побоюючись репресій, сказав: "Цим людям немає справи до страждань в Україні".

Він також розповів, як одна російська жінка розплакалася через те, що не змогла сплатити за своє замовлення — електричну арматуру, замовлену для її маєтку в Сент-Джорджесі вартістю 10 мільйонів фунтів стерлінгів.

"Вони дбають тільки про себе і про те, як санкції починають впливати на їхній спосіб життя з шампанським. Незадовго до війни одна з моїх знайомих багатих російських сімей у графстві Суррей сплатила 24 000 фунтів стерлінгів, щоб доставити з Москви живого краба та трохи чорної ікри на приватному літаку для вечірки. Але зараз все змінюється, і приємно бачити, що їм доводиться пристосовуватися до свого нового місця у світі", — розповідає таємне джерело.

Чоловік розповів, що йому по п'ять разів на день телефонують російські мільярдери та просять допомогти їм обійти санкції.

"Вони запитують, чи можуть вони використовувати мою адресу при оформленні нових карток, щоб уникнути санкцій. Я просто кладу слухавку. Я не можу більше розмовляти з цими людьми — вони повинні розуміти, що відбувається і що робить їхній лідер"

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...