Без роздумів: Псля якого переказу банк обов'язково обмежить рахунок

В Україні банки масово блокують картки клієнтів після операції з криптовалютою на p2p платформах (де розрахунок відбувається з однієї картки фізособи на картку іншої фізособи). Такий спосіб розрахунку часто використовують шахраї, тобу банк може сприймати операції у якості участі в шахрайських діях, передають Патріоти України.

Про один з таких випадків клієнт ПриватБанку написав на спеціалізованому форумі Мінфін. "Я перевів гроші за криптовалюту, а людина від третьої особи скинула мені скріншот листування на біржі Binance. Відразу після переказу мою карту було заблоковано, оскільки особа, яка перевела гроші, поскаржилася на мене на шахрайство", – написав клієнт "Привату".

Клієнт банку зв'язався зі службою підтримки Binance і надав докази блокування картки через продаж криптовалюти. Того, хто поскаржився, заблокували на Binance. Потім українець звернувся до служби підтримки ПриватБанку та надав скріншоти листування з криптобіржі.

Вас може зацікавити:Україна посилила атаки дронами по військових об’єктах РФ: в WSJ оцінили, який ефект це дасть

Вас може зацікавити:Українці отримуватимуть від держави по 2 тис. грн за кожен гектар землі: хто може розраховувати

"Після розгляду моєї справи мені повідомили, що я маю повернути кошти, оскільки вони були скинуті від третьої особи. Мій рахунок було заблоковано. Я написав заяву в поліцію, де мені відповіли, що це адміністративна справа і мені потрібно звернутися до суду, щоб розібратися із ПриватБанком", – розповідає клієнт.

Пізніше клієнт банку зазначив, що в ПриватБанку йому відповіли: "Банк змушений обмежити співпрацю з Вами. Нами було виявлено факт надходження на Вашу картку коштів, пов´язаних з шахрайськими операціями. І разом з тим, рішення може бути змінено після проведення розгляду правоохоронними органами. Рекомендуємо Вам звернутися до них".

Важкий санкційний удар: КНР та Саудівська Аравія припинили постачання Росії незамінного хімпродукту для промисловості, котрий неможливо отримувати через довгі, сірі схеми

вівторок, 27 серпень 2024, 7:51

MDI широко застосовується в автомобільній промисловості, будівництві, виробництві побутової техніки та інших галузях. Компанії з Китаю та Саудівської Аравії припинили постачати до Росії ізоціанати. Росія залежить від постачання на 100%. Про це повідомл...

Уряд затвердив ціни на газ до наступного року: Стало відомо, скільки платитимуть українці

вівторок, 27 серпень 2024, 6:44

Кабінет міністрів до 30 квітня 2025 року подовжив дію спецобов'язків щодо пільгового постачання газу підприємствам теплокомуненерго, побутовим споживачам, операторам газорозподільних систем та виробникам електроенергії. Уряд ухвалив таке рішення на зас...