Безкоштовне розмитнення авто в Україні збираються скасувати з 1 липня: Що запропонують натомість

Верховна Рада вже наступного тижня має розглянути урядовий законопроєкт №7418 про скасування безкоштовного розмитнення авто. Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав його, повідомив у Telegram народний депутат Ярослав Железняк, передають Патріоти України.

На засіданні Комітету 19 його членів проголосували за проєкт закону, а 4 — проти. У разі його прийняття розмитнення авто в Україні стане платним уже з 1 липня. У Кабміні мотивують таке рішення бажанням наповнити бюджет. Як відомо, міністр фінансів Сергій Марченко закликав повернутися до довоєнного оподаткування.

В Україні запрацює розмитнення авто у смартфоні

На зміну нульовому розмитненню прийде спрощене. У Кабміні вже працюють над новим законопроєктом, який дозволить розмитнювати транспорт за прискореною процедурою через додаток держпослуг "Дія".

Нагадаємо, акциз, мито та ПДВ при імпорті авто для фізичних осіб скасували з 9 квітня. За два місяці в Україну ввезли понад 140 тис. "євроблях". Більшість з них — недорогі вживані авто вартістю до 5000 доларів, хоча розмитнили безкоштовно і недешеві суперкари. Кабмін давно вже пропонує скасувати безкоштовне розмитнення. Раніше на кордоні було введено обмеження на ввезення авто.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...