Бідні не відчують: У Кабміні пообіцяли українцям помірне подорожчання електрики у червні

В уряді вже давно обговорюють питання підвищення тарифів на електроенергію. Не виключено, що це відбудеться влітку, передають Патріоти України.

Як заявив в інтерв’ю «Укрінформу» голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, для найбіль уразливих верств населення це буде «практично не відчутно», у тому числі, і за рахунок субсидій, і завдяки заходам з енергоефективності.

За його словами, варіанти зміни тарифів є поміркованими — багаторазового подорожчання електрики для громадян не буде. Є пропозиції підвищення тарифів до 2,4 грн та 2,8 грн за 1 кВт-год (замість нинішніх 1,44 грн/кВт-год при споживанні до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год — при перевищенні цього ліміту). Інша пропозиція — до 2 та 2,4 грн за кВт-год відповідно.

«Головне ж завдання — не просто максимально зібрати з людей гроші, впровадивши непомірний „податок“ на енергоспоживання й піднявши тариф вище за ринковий рівень, а проінвестувати енергосистему, відновити її, можливо, навіть десь перебудувати, щоб сформувати запас міцності до наступної зими», — додав Герус.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...