"Бєня рулить, а суддя Вовк "нєрвно курить": Скандальний райсуд суд з Київщини прислав в Нацбанк "папірець" з постановою про відсторонення першого заступника Голови НБУ

Не встигла країна оговтатись від протиправного рішення недореформованого Баришівського районного суду про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlinesу про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines, як та ж установа Феміди стала героєм нового гучного скандалу, зазначають Патріоти України.

Національний банк України повідомив про нову спробу заборонити першому заступнику глави Катерині Рожковій виконувати посадові обов'язки через Баришівський районний суд.

"До Національного банку надійшов лист від фізичної особи, зі змісту якої випливає, що 11 червня Баришівський районний суд Київської області нібито ухвалив рішення про заборону Катерині Рожковій брати участь у засіданнях правління і виконувати покладені на неї посадові обов'язки", — повідомили представники НБУ.

При цьому регулятор зазначив, що ініціали цієї фізособи збігаються з ініціалами одного з передбачуваних учасників судової справи, проте у Єдиному держреєстрі судових рішень таке визначення відсутнє.

"Згідно із процесуальним кодексом рішення суду підлягає виконанню негайно, тобто відразу після його отримання. Однак поки ми і не отримували, і не були присутні при будь-якому визначенні про заборону членам правління здійснювати свої повноваження", — заявив глава управління претензійно-позовної діяльності юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

За його словами, за таких умов Нацбанк не може стверджувати, що інформація про наявність відповідної ухвали відповідає дійсності, однак у іншому випадку воно буде оскаржене у передбаченому законом порядку.

"Національний банк готовий вивчити наявність ознак, які можуть свідчити про неправосудність таких дій судді, а, отже, і підстав для звернення зі скаргою на дії судді та звернення до правоохоронних органів", — резюмував Григорчук.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...