Білорусь та Росію накрив дефіцит упаковки - молоко вже продають у пакетах для йогуртів

Росіяни та білоруси через вплив санкцій вже почали відчувати дефіцит упаковок Tetra Pak, які не мають аналогів. Так, у Білорусі стали продавати молоко в коробках, призначених для йогурту. А в РФ у заводів Tetra Pak закінчується фарба, тому деякі виробники вирішили продавати свої товари в майже повністю білих коробках, передають Патріоти України.

"Незвичайна упаковка товару в одному з білоруських магазинів: коробка від йогурту, офіційно всередині – молоко. Про те, що це молоко, а не йогурт, написано на стікері, інформацію якого просять "вважати пріоритетною", – помітили у білоруському Telegram-каналі "Зеркало".За словами читача, у магазині незвичне впакування пояснили дефіцитом упаковки на заводі. Такі пакети виготовляє саме Tetra Pak.

А російський виробник соків та дитячого харчування "Сады Придонья" змінив дизайн упаковок – коробки тепер будуть білими, з використанням мінімальної кількості кольорів. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

"Такий дизайн – тимчасовий і вимушений захід. Через санкції виникли серйозні проблеми з поставками в нашу країну сировини та необхідних матеріалів, у тому числі деяких видів картону, спеціальних лаків та фарб. Використання меншої кількості фарб для дизайну упаковки дозволить забезпечувати безперебійне постачання продукції", – йдеться у повідомленні.

Крім того, як повідомляли росЗМІ з посиланням на свої джерела, дизайн упаковки також змінять соки "Добрий" та "Моя сім'я". Також виробники соків, морсів та вина в Росії також не виключають повної відмови від упаковки Tetra Pak та переходу на PET-тару (звичайні пластикові пляшки).

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...