"Більш-менш ситуація прогнозована": Економіст пояснив, що відбувається з цінами на яйця та олію в Україні

Державний комітет статистики показує, що ціни на яйця та олію в Україні зменшуються, але в реальності ціни лишились на тому ж рівні, якому були раніше. Про це в етері телемарафону заявив економіст Олег Пендзин, передають Патріоти України.

"По яйцях і по олії Держкомстат показує зменшення цін. В реальній дійсності ціни практично лишилися на тому самому рівні. Але Держкомстат дає загальносередні ціни по Україні. Чим ближче до кордону. Там є моменти подешевшання. Ми з вами достатньо багато експортуємо тих самих яєць, тої самої олії. Як тільки починається блокування кордонів у нас з вами об'єктивно на ринку загальний обсяг пропозиції збільшується", - заявив економіст.

Він зазначив, що якщо ще деякі продукти можна в глибоку заморозку відправити і дочекатися поки ситуація на кордоні вирішиться, то яйця компанії заморозити не можуть, тобто їх треба кидати на ринок.

"І об'єктивно там, де їх на ринку більше, ніж попит, ціна на них або стоїть, або починає знижуватися. Теж саме з олією. По Києву ситуація трошки гірша, але все одно ми бачимо, що такого карколомного росту цін немає. Принаймні величезного росту, як було, наприклад, у 22-го році, немає точно. Більш-менш ситуація прогнозована", - додав Пендзин.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...