"Більше не можу допустити": Протест польських перевізників на найбільшому пункті пропуску розігнав місцевий чиновник

Очільник місцевого управління Дорогуськ Войцех Сава вирішив розігнати протест перевізників на найбільшому пункті пропуску на кордоні з Україною. Про це повідомляє портал Interia, передають Патріоти України.

"Я більше не можу допустити, щоб жителі гміни (регіону) втрачали роботу", – зазначив керівник місцевого управління Войцех Сава.

За його словами, перевізники не виконують домовленості та не пропускають транспорт з небезпечними вантажами як було домовлено.

Після 13:00 учасникам офіційно повідомили, що акцію протесту було розпущено. Муніципалітет назвав дві причини – "велика небезпека для майна" і "блокування руху".

Перевізники не згодні з аргументами місцевої влади та мають намір подавати апеляцію. За інформацією Interia, акція протесту може мати й іншу форму, перевізники не виключають демонстрації у Варшаві.

Крім того, в ефірі інформаційного телемарафону заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач підтвердив, що очільник громади Дорогуська, який раніше видав дозвіл на проведення протесту, скасував це рішення і 11 грудня з другої половини дня пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" було розблоковано.

"Ми вже повідомили всіх перевізників, які стояли в електронній черзі для того, щоб вони змогли під’їхати до кордону і почати перетин кордону. Наші прикордонники і митні служби запускають транспортні засоби для митного прикордонного оформлення і все має іти в нормальній процедурі", - сказав Деркач.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...