Більше ніяких підробок: У Раді ухвалили важливий для споживачів закон

Окрім іншого, в законпроекті прописано, в яких випадках можна знищувати підроблені товари.

Верховна Рада ухвалила законопроект №1230, який покликаний захистити покупців від підробок. Він визначає такі поняття, як "контрафакт" і "піратські товари". Документ на засіданні в п'ятницю, 20 вересня, підтримали 255 народних депутатів. Ці зміни будуть внесені до Митного кодексу, повідомляють Патріоти України.

Згідно із законопроектом, контрафактними товарами є:

  • товари, на яких міститься позначення, яке є тотожним або схожим зі справжнім товарним знаком;
  • товари, виготовлені з порушенням права інтелектуальної власності на географічне позначення;
  • будь-які пакувальні матеріали (в тому числі упаковки, етикетки, наклейки, брошури, інструкції з експлуатації, гарантії тощо), якщо вони виготовлені з порушенням права інтелектуальної власності на торговельну марку або географічне позначення.

Також законодавці дали визначення, що таке піратські товари. "Це товари, в яких використані об’єкти авторського права і/або суміжних прав або об’єкти права інтелектуальної власності на промисловий зразок та які являють собою або містять копії, зроблені без згоди правовласника авторського права і суміжних прав або права інтелектуальної власності на промисловий зразок чи особи, уповноваженої таким правовласником у країні виробництва", – йдеться в законопроекті.

Також в законпроект прописано, в яких випадках можна знищувати підроблені товари. При цьому зазначено, що відшкодовувати витрати, пов'язані зі зберіганням і знищенням підробок, повинен їх правовласник.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...