"Більше ніколи не буде коштувати так дешево"?: Експерти дали прогноз щодо курсу долара до кінця року

Відомий економіст Михайло Кухар розмістив на своїй сторінці в Facebook пост, в якому розповів про подальший курс долара в Україні. Економіст нагадав, що на цьому тижні долар досяг мінімуму по відношенню до гривні, але він уже ніколи не буде коштувати так дешево, принаймні до кінця поточного року, передають Патріоти України.

При цьому голова ради Нацбанку Богдан Данилишин раніше повідомив, що зараз пропозиція американської валюти стабільно перевищує попит на неї. З початку поточного року в Україні було продано валюти на 2 млрд доларів більше, ніж куплено. Данилишин зазначив, що в серпні попит все-таки перевищив пропозицію, і станом на 15 число українці купили на 45 млн доларів більше, ніж продали.
А ось відомий економіст Олександр Охріменко вважає, що до кінця року долар, навпаки, знизиться по відношенню до української валюти. Згідно з його прогнозом, в грудні долар буде коштувати всього 27 гривень. На думку інших експертів, зараз в Україні склалася така ситуація, яка сприятиме стабільності гривні, однак її кінцевий курс буде залежати від позиції Нацбанку.
Якщо Національний банк зможе знизити інфляцію, курс американської валюти може впасти до 26 гривень. Якщо ж Нацбанк планує купувати валюту, причому дуже активно, то курс долара може перевищити 27 гривень.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.