"Більше схоже на імітацію": Фінансист Фурса прокоментував законопроєкт про неповернення Суркісам 10 мільярдів

Україні потрібне системне рішення проблеми – це судова реформа.

Депутати подали законопроєкт, який унеможливлює стягнення з держави майже 10 мільярдів гривень на користь компаній, що належить братам Суркісам. Інвестиційний банкір зауважив, що не дуже вірить, чи депутати за це проголосують. Він пригадав, що нардепи довго не могли прийняти "антиколомойський" проєкт. Відтак так буде і з цієї ініціативою. Про це Сергій Фурса розповів в ефірі програми "Є питання", передають Патріоти України.

"Думаю, що це більш схоже на імітацію. Чесно кажучи, не вірю, що президент його підпише", – прокоментував він.

За його словами, в Україні потрібне системне рішення – це судова реформа. Вона є в меморандумі з МВФ, але влада не готова її приймати в такому вигляді.

Що відомо про 350 мільйонів доларів, які мають отримати Суркіси

Сергій Фурса пояснив, що згідно зі звітом КРУ, це був кредит "Приватбанку", виданий Суркісам. Він був не повернутий. І вони поклали його на депозит в "Приватбанку". Причому ставки за депозитом були вищі, ніж ставки за кредитом. Що є банківською аномалією, адже зазвичай має бути навпаки.

"Вони кажуть: "В нас був депозит у "Приватбанку", але нам його не повернули. Нас визнали пов'язаними особами. Ці гроші наші, віддайте їх нам", – зауважив інвестиційний банкір.

Він додав, що позиція Суркісів дуже проста, але вона не витримує критики. Зокрема, у звіті КРУ (Державна аудиторська служба – ред.) вказано, де Суркіси взяли ці гроші, щоб покласти їх на депозит.

"На жаль, український суд не хоче копати глибше. І він каже: "Справді були депозити. Давайте ми потім будемо розбиратися, а зараз – віддайте гроші", – розповів Сергій Фурса.

Джерело: 24 канал

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...