Більше збитків, ніж від Другої світової: У Чехії підрахували втрати через епідемію коронавірусу

У республіці зберігається масковий режим і діють жорсткі соціальні обмеження.

Міністр освіти у справах молоді та спорту Чехії Яна Малачова стверджує, що епідемія коронавірусу і запроваджені через неї соціальні обмеження завдали республіці більшої шкоди, ніж Друга світова війна, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

"Вся наша країна зупинилася (в зв’язку з введеними владою обмежувальними заходами проти поширення коронавірусу), — підкреслила вона. — Навіть Друга світова війна не завдала (республіці такої шкоди), як COVID-19. У ніякій іншій (історичній) ситуації у нас не було того, щоб діти не ходили в школи”.

Незважаючи на те, що епідемія коронавірусу в Чехії не йде на спад, влада планує вивчити можливість поступового відновлення занять в школах і вишах. При дотриманні максимальних заходів епідеміологічної безпеки це може відбутися протягом найближчих тижнів.

"Це, звичайно, великий ризик, і ми повинні все продумати", — підкреслив глава кабміну. У Чехії з 5 жовтня відновлений режим надзвичайної ситуації, який діяв з 12 березня по 17 травня 2020 року. На цей раз він введений до 14 лютого.

У республіці зберігається масковий режим і діють жорсткі соціальні обмеження, включаючи заборону на вихід з дому вночі без термінової необхідності. На порушників накладаються штрафи. Контроль за дотриманням обмежувальних заходів покладено на поліцію.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...