Біткоїну прогнозують подорожчання в 10 разів. Правда, є маленьке "Але"

Наразі вкладати гроші доведеться на свій страх і ризик. Інвестори віддають перевагу двом криптовалютам - біткоїну та ефіру

У разі прояву інтересу до криптовалюти з боку інвесторів курс біткоїна може злетіти в 10 разів.

Такий прогноз озвучила засновниця і генеральний директор інвестиційної компанії Ark Invest Кеті Вуд, повідомляє CNBC, зазначають Патріоти України.

На думку експерта, біткоїн злетить в ціні, коли інституційні інвестори, включаючи інвестфонди, банки та страхові компанії вкладуть хоча б незначну частку своїх коштів в криптовалюту.

За її словами, інституційні інвестори віддають перевагу двом найбільшим криптовалютам - біткоїну та ефіру.

"Інституційні менеджери мають шукати нові класи активів, що розвиваються, з низькою кореляцією. Це ключ до диверсифікації та Святий Грааль з точки зору розподілу активів", - підкреслює Вуд.

Згідно з даними кріптовалютної біржі WhiteBIT, станом на 12 грудня один токен торгувався на рівні $49,6 тис.

Як зазначає видання, оскільки криптовалюта є вкрай волатильним активом, всі інвестиції робляться виключно на свій страх і ризик.

Біткоїн в Україні:

6 жовтня 2021 року Володимир Зеленський відмовився підписувати прийнятий Верховною Радою "закон про біткоїн". Президенту не сподобалася нинішня редакція документа - він хоче, щоб нардепи внесли в нього поправки.

Законопроект "про віртуальні активи" (№3637) був внесений до Верховної Ради 11 липня 2020 року. Він дозволить власникам таких активів обмінювати їх і вносити в декларацію. Міжнародні кріптокомпанії зможуть зареєструвати бізнес в країні. Україна - одна з лідерів по використанню криптовалюта у світі, проте весь оборот знаходиться в тіні.

Глава Мінцифри Михайло Федоров тоді пояснював, що закон дозволить упорядкувати ринок криптовалюти, і запевняв, що вже скоро кріптобіржі зможуть офіційно працювати в українській юрисдикції, а розвиток нової індустрії приверне інвестиції в державу.

При цьому в Нацбанку виключили можливість присвоєння віртуальним активам статусу платіжного засобу.


Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Схема на майже 300 млн: Міністру Сольському повідомили про підозру через оборудки із землею

вівторок, 23 квітень 2024, 9:50

НАБУ та САП повідомили про підозру міністру аграрної політики та продовольства Миколі Сольському через заволодіння землею на 291 млн грн і спробу заволодіння землею ще на 190 млн грн, передають Патріоти України. Дослівно: "Ексголову аграрного комітету...