Бюджетний процес: Гройсман обіцяє зробити вчителів багатшими з 1 січня

Згідно із новою системою, з січня 2020 року український учитель отримає підвищення заробітної плати від 20% до 70%.

Володимир Гройсман. Фото: РБК.

Міністерство освіти і науки України пропонує змінити систему оплати праці педагогів, яка передбачає підвищення зарплат. Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передають Патріоти України.

"Ми сьогодні запропонували нову систему оплати праці, яка буде стимульною і закладе добру систему винагороди для українського вчителя", - заявив Гройсман.

Він зазначив, що згідно із новою системою, з січня 2020 року "український учитель отримає підвищення заробітної плати від 20% до 70%". "Особливий акцент буде зроблений на молодих вчителів, які не мають на сьогодні ще власного стажу, і коли приходять викладати на початку мають прибиту зарплату із мінімальним рівнем. Зараз так не буде, буде по-іншому", - сказав прем'єр-міністр.

"Якщо молодий учитель зараз отримує 5410 грн (оклад, надбавка за престижність і за перевірку зошитів). Зміна системи дасть можливість отримувати такому ж вчителю 7643 грн", - розповіла міністр освіти Гриневич.

Вона додала, що в 2023 року найбільший маленький посадовий оклад педагогічного працівника має становити 4 прожиткові мінімуми. "Наприклад, є молодий вихователь дитячого садочка. Ми пропонуємо давати більший посадовий оклад. Зараз цей вихователь отримає мінімально 4173 грн. У 2020 році він буде отримувати оклад (без урахування надбавки за престижність) 6369 грн. Це зростання більш ніж 52% в місяць. Середньорічна місячна зарплата буде 7427 грн (враховуючи надбавки за оздоровлення і винагороду за річну роботу)", - пояснила пані міністр.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...