Блекаут послаблюється: "Енергоатом" достроково вивів з ремонту перший енергоблок

НАЕК "Енергоатом" достроково підключив до енергомережі один з енергоблоків-тисячників на АЕС. До того атомники перевантажили ядерне паливо та провели плановий ремонт обладнання. Про це повідомляє пресслужба компанії, передають Патріоти України.

"Завдяки оперативним діям українських атомників, повернення енергоблоку у штатний режим значно підсилить вітчизняну енергомережу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що враховуючи складну ситуацію в енергетиці, фахівці компанії докладають максимум зусиль для оперативного проведення ремонтів за умови забезпечення необхідної якості проведення робіт.

Всі інші енергоблоки "Енергоатому", які розташовані на підконтрольній Україні території, працюють у плановому режимі.

Як повідомлялося, унаслідок аномальної спеки в Україні фіксують максимальне споживання електроенергії.

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація в українській енергосистемі почне поступово покращуватись наприкінці липня, а у вересні-жовтні існує ймовірність уникнути відключень.

Українцям обіцяють індексацію пенсій у 2025 році: Ось на скільки підвищать виплати

середа, 18 вересень 2024, 17:42

У проекті Держбюджету на 2025 рік не планується підвищення мінімальної зарплати (вона залишиться на рівні 8 тисяч гривень), а також середнього прожиткового мінімуму (різні для різних категорій) та мінімальної пенсії (2 361 грн), проте індексація пенсій...

Податки в Україні кардинально перерахують: Ось скільки доведеться віддавати із зарплати та доходу ФОПа

середа, 18 вересень 2024, 11:30

В Україні "ресурсний" законопроєкт 11416-д 17 вересня ухвалили в першому читанні (попереду друге читання). Документ передбачає, що розмір військового збору із зарплати в 30 тис. грн зросте з 450 грн (1,5%) до 1500 грн (це вже 5%), передають Патріоти Ук...