Блекаут виходить затяжним: У ДТЕК розповіли, чому новобудовам найчастіше відключають світло - винні забудовники

Будинки-новобудови у Києві відключають електропостачання поза графіком та на більший термін. Генеральний директор D.Solutions, субхолдинг ДТЕК, Сергій Коваленко пояснив причини на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

D.Solutions надає рішення та послуги під брендом YASNO. За словами Сергія Коваленка, холдинг вивчає скарги та періодично вносить зміни до системи, щоб графіки відповідали дійсності. Дуже часто кияни скаржаться, що не можуть знайти розклад адреси деяких новобудов, водночас світло в будинках відключають хаотично та надовго.

Річ у тому, що багато таких будівель досі вважають будівельними майданчиками, тобто промисловими об'єктами, для яких застосовується жорсткіше обмеження з електропостачання. Коли компанії починають будівництво будинку, підключають будмайданчик до електромережі, а після завершення всіх робіт об'єкт потрібно підключити до постійної схеми. Для цього власникам квартир необхідно підписати договір із оператором системи розподілу, а потім із YASNO.

Як зазначив Сергій Коваленко, деякі компанії пропускають цей етап, внаслідок чого будинки не підключаються до мережі за нормальною схемою, а мешканці змушені більше платити за електроенергію. Тим часом співробітники YASNO не бачать, що будинок заселений і не можуть внести його до графіка відключень світла.

Щоб виправити ситуацію, Верховна Рада вже ухвалила закон, згідно з яким забудовники з Києва зобов'язані самі звертатися до ДТЕК та D.Solutions, щоб зареєструвати вже заселені будинки. Після цього мешканці почнуть платити за електрику за звичайним тарифом, а оператори отримають інформацію про необхідні обсяги енергії та додадуть адресу до графіків.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...