Блокування середньоазійського трафіку, або Наша відповідь на "Північний потік-2": Україна готова подати новий позов на "Газпром"

У Путіна сподіваються залишити українську "трубу" пустою і цим вбити не лише транзитні мільярди доларів для Києва, але і залишити українських споживачів геть без блакитного палива

Україна готова подати позов на Газпром в міжнародний арбітраж через блокування транзиту газу з Центральної Азії, зазначають Патріоти України.

"Йдеться про десятки мільярдів кубічних метрів. Газ з Центральної Азії сам по собі може заповнити всю українську газотранспортну систему", - сказав в інтерв'ю Financial Times голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко.

Він повідомив, що Нафтогаз готує офіційні запити на отримання дозволу на транспортування газу трубопроводами Газпрому. Цей процес може зайняти місяці.

"Якщо Газпром скаже "ні", то наступним кроком буде скарга до Європейської комісії та арбітраж", - додав Вітренко. Цей судовий процес може затягнутися на роки.

Нафтогаз продовжує документувати зловживання Газпромом домінуючим становищем на газовому ринку. У майбутньому планують подати скаргу на це.


"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...