Бо росіяни "зовсім знахабніли": Білорусь перекриє нафтопровід "Дружба"

Віце-прем’єр Білорусі Ігор Петришенко зазначив, що нафтопровід потрібно було закрити на регламентні ремонтні роботи ще півтора року тому.

Олександр Лукашенко. Фото: РБК.

Нафтопровід «Дружба», що проходить через Білорусь, по якому російська нафта поставляється на захід, може бути закритий на ремонт. З відповідною пропозицією виступив віце-прем’єр Білорусі Ігор Петришенко, передають Патріоти України.

За його словами, цей трубопровід «функціонує, але потребує додаткового регламентного обслуговування», так як експлуатується вже давно. Петришенко також зазначив, що нафтопровід «Дружба» потрібно було закрити на регламентні ремонтні роботи ще півтора року тому.

Віце-прем’єр додав, що в той час було прийнято рішення проводити ремонт, не перекриваючи трубопровід, проте зараз, у зв’язку з підходами, пов’язаними з екологією, елементами зеленої економіки зробити це неможливо. Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Москва, яка регулярно обмежує експорт продуктів з Білорусі, просто знахабніла.

“Якщо потрібно поставити на ремонт нафтопроводи та нафтопродуктопроводи, які йдуть через Білорусь, ставте і ремонтуйте. Тому що те добро, яке ми робимо для Російської Федерації, воно нам постійно обертається злом. Там вже знахабніли до такого ступеня, що починають нам викручувати руки”, – сказав білоруський лідер.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...