Богдан-"Чудотворець": "Коломойський виграє справу щодо "ПриватБанку", - Чорновол

В нинішній владі є дуже велике лобі Коломойського і так само є лобі тих осіб, які представляють МВФ і яким дуже потрібні гроші МВФ.

Олігарх Ігор Коломойський виграє справу щодо ПриватБанку. Про це в ефірі "Прямого" заявила народний депутат VIII скликання Тетяна Чорновол, передають Патріоти України.

"Я не сприймаю, коли звучить така фраза, що "повернення "ПриватБанку" колишньому власнику". Тому що справа набагато складніша. Тому що банк – це в першу чергу гроші. Ситуація тут була в тому, що Коломойський кинув цей банк. Кинув його, забравши всі кошти. Банк був абсолютно неплатоспроможний, хоча в цьому банку були заведені платіжні картки дуже великої кількості простих громадян України. Це пенсійні, це зарплатні картки. Держава просто рятувала цей банк, всіма покинутий і доведений просто до краху. Вона туди влила 155 мільярдів гривень. І тепер вже за цю цяцю – з грошима, з вкладниками й робочу – йде суд, і Коломойський намагається собі повернути", - розповіла Чорновол.

Вона зазначила, що буде так званий компроміс, який лунав раніше. "І цей компроміс буде робити керівник Офісу президента Богдан, і для Коломойського буде цей компроміс. Чому? Тому що нинішня влада з цими питаннями – це, знаєте, як "Повернеш направо – коня втратиш. Повернеш наліво – голову втратиш". В нинішній владі є дуже велике лобі Коломойського і так само є лобі тих осіб, які представляють МВФ і яким дуже потрібні гроші МВФ, щоб утриматися на плаву у владі", - додала Чорновіл.

Вона переконана, що Коломойський виграє справу щодо ПриватБанку. "Тому, якщо говорити про цю конкретну ситуацію, я вважаю, Коломойський виграє цю справу. Так, як зараз іде цей суд, видно, що він цю справу виграє. А далі будуть довгі, а може, короткі переговори в інтересах Коломойського, але знову-таки з різними танцювальними па перед МВФ, щоб і їм щось показати, щоб було співробітництво, але щоб і Коломойський своє отримав.

Чому я вважаю, що Коломойський виграє цю справу? Я була сьогодні на цьому суді. Правда, на суді я бути не змогла – суд закритий. Рішення суду попередньої інстанції також закрите. Тобто ми п’ять років усі кричали про роль громадянського суспільства, і коли стоїть питання такої важливої справи для всіх громадян, – раптом все закрите, ніхто не може нічого ні подивитися, ні перевірити, ні проконтролювати. Тобто, по суті, в цьому плані повний "беспредел". І всі, до речі, громадські активісти так звані теж мовчать" - додала вона.

Але якщо вже дивитися навіть на склад суддів, то це також викликає дуже великі питання і дуже великі побоювання. Тому що головуючий в цій трійці – такий собі суддя Чаку, який прославився за нинішньої влади. Прославився дуже скандально. Під час виборів парламентських він зобов’язав Центральну виборчу комісію зареєструвати кандидатом в депутати такого собі Онищенка-Кадирова. Це відомий корупціонер з України, який дуже круто обікрав державу, який не платив мільярди податків, на якого була порушена кримінальна справа, який втік з України від кримінального переслідування і багато років жив за кордоном. Але тут він вирішив балотуватися", - розповіла Чорновол.

Вона зазначила, що Конституція України забороняє балотуватися особам, які не проживали останні п’ять років на території України. "Але Онищенко подає в суд, і цей суддя Чаку приймає рішення, що Онищенко може балотуватися. Тобто Конституція йому забороняє, а суддя йому дозволяє. Чому суддя дозволяє? Тому що він в рішенні суду повідомив, що весь цей час Онищенко не переховувався від слідства і правосуддя, а весь цей час Онищенко представляв Україну на кінних змаганнях. Тобто це цинічна абсолютно ситуація.

Чому я розповідаю цю ситуацію? Тому що Онищенко і Коломойський також насправді пов’язані. Онищенко до своїх бігів насправді займався мінімізацією податків для газонафтової сфери, зокрема мінімізував податки для пана Коломойського. І тому навіть те, що цією трійкою головує такий суддя, я вважаю, що вже домовлено, щоб це рішення було прийнято в інтересах Коломойського. Але воно не буде виконуватися так, як воно прийнято. Це буде козир Коломойського для наступних переговорів. І я думаю, що ці переговори будуть ще гірші, ніж рішення суду. Тому що будуть зроблені якісь па перед МВФ гарні, а Коломойський отримає ще більше", - додала вона.

Джерело: Прямий

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...