Боляче буде і Пекіну, і Москві. "Наша країна тупо втратила трильйони доларів через крадіжку": Трамп обвалив ринки новим "наїздом" на Китай

Нафта дешевшатиме ще більше

Президент США Дональд Трамп звинуватив Китай у крадіжці інтелектуальної власності та закликав вітчизняні компанії терміново шукати альтернативу ринку КНР, що обвалило ринки акцій на Волл-стріт. Відповідні публікації, які і сполохали США, з'явилися в п'ятницю, 23 серпня, на сторінці глави держави в Twitter, зазначають Патріоти України.

"Наша країна тупо втратила трильйони доларів через крадіжку Китаєм нашої інтелектуальної власності. І вони хочуть продовжувати. Я не дозволю цьому трапитися! Нам не потрібен Китай!" – написав Трамп.

45 президент США віддав наказ більше не співпрацювати з китайськими компаніями і знайти їм американську альтернативу.

"Наша економіка, завдяки досягненням за останні 2,5 роки набагато більша, ніж економіка Китаю. Ми будемо продовжувати в тому ж дусі!" – наголосив Трамп.

Крім того, стало відомо, що Китай збільшить ставки імпортного мита більш ніж на 5000 американських товарів на суму 75 мільярдів доларів США. Підвищення тарифів пройде в два етапи: 1 вересня і 15 грудня.

За даними ВВС, нові мита торкнуться сільськогосподарської продукції, сирої нафти і літаків малої авіації.

Пекін також пообіцяв відновити 25-процентний тариф на імпорт автомобілів у США, який був скасований, коли дві країни намагалися домовитися про торговельну угоду.

Досі уряд Китаю відмовлявся від підвищення ставок митних зборів на товарні групи, які завозяться зі США, розцінюючи це як жест доброї волі американцям і намір домовитися під час торгових переговорів із Вашингтоном.

Трамп же швидко відреагував і пообіцяв відповісти на дії Китаю вже "ввечері" і скликав екстрену нараду.

Примітно, що у США вже заговорили про проблеми на біржах. За даними телеканалу CNBC, індекс Dow Jones впав на 1,82% до 25774,78 пункту, індекс S&P 500 знизився на 1,95% до 2865,94 пункту, а технологічний NASDAQ впав на 2,33% до 7805.49 пункту.

Крім того, через конфлікт США з Китаєм прискорили падіння і котирування нафти. Жовтневі ф'ючерси на Brent торгувалися в Лондоні по $58,76 за барель – це на $1,16 (1,94%) нижче за рівень закриття попередньої сесії. Жовтневі ф'ючерси на WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшали до цього часу на $1,59 (2,87%) – до $53,76 за барель.

Таємні витрати на війну? Кремль засекретив у бюджеті рекордну за 20 років суму

середа, 24 квітень 2024, 6:48

Російська влада продовжує нарощувати секретні витрати федерального бюджету, які вже обійшлися платникам податків у 10 трлн рублів. У 2023 році практично кожен четвертий рубль, витрачений урядом, пішов на засекречені статті, що стало рекордом за два дес...

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...