Борги за комуналку в Україні: Експерти розповіли, як нараховується пеня та коли відключають від послуг

Введення нових заходів за борги по комунальним послугам викликало занепокоєння у багатьох українців. Про порядок нарахування пені та відключення від послуг розповів адвокат, кандидат юридичних наук Денис Головін, передають Патріоти України.

«Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за ЖКП. Тобто протягом якогось часу буде нараховуватися пеня за кожний день прострочення сплати, а потім вже відключать послугу», — сказав Головін.

За його словами, прострочення оплати на 1−2 дня не дозволить вимкнути газ або електроенергію, але пеня буде нарахована за договором.

«Крім того, згідно з чинним законодавством, споживач послуги повинен отримати попередження про відключення та мати строк для усунення перешкоди у користуванні послугою, у нашому випадку — погашення боргу», — зазначив адвокат.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...