Бракує рук: У Польщі готують приємний "сюрприз" для заробітчан

МВС Польщі пропонує подумати над міграційною політикою країни, щоб збільшити пропозицію робочої сили, повідомляють Патріоти України, посилаючись на документ "Міграційна політика Польщі".

Мета документа - "відповісти на потреби економічної політики при пошуку іноземних працівників з відповідними компетенціями для заповнення людського ресурсу на ринку праці".

Документ також визначає сфери, в яких потрібно посилити механізми, які повинні збільшити безпеку держави, особливо в процесі протидії та боротьби з незаконною міграцією, а також в ситуації посилення потоку трудових іммігрантів.

На погляд авторів стратегії, імміграційна політика Польщі повинна зосередитися на циклічної і короткочасної імміграції, тобто бути зосередженою на нинішніх потребах ринку праці, з особливим урахуванням нестачі в компетенціях, з заохоченням до повернення поляків зі Сходу, а також створенням системи інтеграції та асиміляції іноземців, які планують залишитися в Польщі.

"У той же час міграційна політика повинна бути підпорядкована принципам безпеки держави і ефективно запобігати зловживання і порушення, які супроводжують міграційні процеси і боротися з ними", - йдеться в документі.

Якщо в майбутньому демографічна ситуація Польщі не поліпшиться, і не буде відчутних результатів у поверненні поляків з еміграції і масштабах репатріації, то в зв'язку зі змінами демографічної ситуації, потрібно також розглянути можливість почати активні заходи для міграції з метою переселення "з обраних країн".

"Механізми відбору повинні брати до уваги як кваліфікацію іноземців, так і чинники, що допомагають в їх інтеграції, а потім асиміляції, вони також повинні дозволити тимчасове призупинення або обмеження потоку іноземців в межах окремих міграційних каналів", - йдеться в документі.

Міграційна політика повинна проводитися відповідно до концепції панівної культури, яка встановлює іммігрантам визначені межі функціонування в державі, а не відповідно до моделі мультикультурності.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...