Бронь від мобілізації за сплату високих податків: Економіст "проїхався" по ідеї

Триває мобілізація 2024 - Україна в очікуванні того, як можуть змінитися мобілізаційні заходи. Економіст Олексій Геращенко "проїхався" по ідеї надавати бронь тим, хто зможе платити високі податки, передають Патріоти України.

Якщо уявити, що мільйон чоловіків з тіньовими доходами задекларують необхідний для отримання броні рівень заробітку - близько 35 тисяч гривень на місяць, то доходи бюджету України зростуть приблизно на 150 мільярдів грн на рік, розповів експерт "Фокусу". Геращенко підкреслив, що дефіцит бюджету української держави становить 1,6 трильйона грн.

"Тобто ми розв'язуємо проблему фінансування дефіциту менше, ніж на 10% (відповідно - не розв'язуємо), розколюємо суспільство..., ділячи його на класи з різними правами, пропагуємо платне легалізоване ухилення від мобілізації (тимчасово платиш податки на вищому рівні і тим купуєш індульгенцію)", - заявив співрозмовник.

На думку експерта, громадяни, які заплатять ці податки, вважатимуть, що не легалізували свої доходи, а заплатили за "певні привілеї". "У сухому залишку маємо вульгарну деструктивну ідею, яка, крім того, не розв'язує ніяких економічних завдань", - підкреслив він.

Ціни на один з ключових продуктів злетіли у всьому світі: що чекає на українців

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:52

В Україні дешевшає цукор – у жовтні гуртові ціни продукту можуть знизитися на 2,5-4 гривні за кілограм. Тим часом на світовому ринку вартість цукру тільки зростає. Про це повідомили у сільськогосподарському кооперативі ПУСК, що був створений в межах Вс...

Надбавка до пенсії за вік: Ось хто та скільки може отримати додатково

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:09

В Україні деякі категорії громадян можуть розраховувати на надбавки та доплати до пенсії. Про це пише видання "На пенсії", передають Патріоти України. На спеціальну вікову надбавку можуть претендувати пенсіонери, які відповідають таким умовам:. Розмір ...