Будапешт ризиковано хамить головному спонсору своєї економіки: Угорщина і Німеччина посварилися через поїздку Орбана в Москву, - ЗМІ

ФРН є основним інвестором в Угорщину. Чималі плани наявні і на нові вкладання коштів у 10-мільонну країну з не дуже розвинутою, за європейськими мірками, економікою

Угорщина і Німеччина посварилися через поїздку Орбана в Москву - ЗМІ

Конфлікт виник між Німеччиною та Угорщиною через візит прем'єр-міністра країни Віктора Орбана до Москви та його зустріч з Володимиром Путіним. Про це повідомляє Bloomberg.

Угорщина скасувала запланований візит глави МЗС Німеччини Анналени Бербок після того, як німецький канцлер Олаф Шольц розкритикував Орбана за візит до Москви.

"Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок мала зустрітися зі своїм угорським колегою в Будапешті в понеділок для переговорів, але угорський уряд скасував зустріч у п'ятницю ввечері, на подив німецького уряду, за словами офіційного представника в Берліні", - йдеться в повідомленні.

Шольц у п'ятницю заявив журналістам, що Орбан не повідомив його заздалегідь про свої плани на поїздку.

"Європейську раду з точки зору зовнішньої політики представляє (президент Європейської ради) Шарль Мішель, а не Угорщина", - наголосив тоді Шольц.

Мішель також зробив публічне попередження перед поїздкою Орбана, щоб дати зрозуміти, що прем'єр Угорщини не говорить від імені Брюсселя, після того, як він не зміг зв'язатися з угорськими офіційними особами і підтвердити поїздку, пише видання з посиланням на свої джерела.

Як відомо, 2 липня Орбан уперше побував в Україні з початку повномасштабної війни і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Він запропонував українській стороні припинити вогонь, після чого почати мирні переговори з Росією.

Згодом стало відомо, що Орбан прибув до Москви. У Кремлі повідомили, що премʼєр зустрінеться з Володимиром Путіним, а однією з головних тем стане Україна.

Українцям змалювали найгірший сценарій відключень на зиму: Ось до чого готуватись

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:55

Росія не полишає надій зруйнувати українську енергосистему. Тож якщо внаслідок пошкодження підстанцій будь-якої з підконтрольних Україні атомних електростанцій взимку її буде відключено, населення матиме не більше 4 годин світла на добу. А у найгіршому...

А що б ви зробили?

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 19:00

Відкриваємо нову рубрику: що нинішня влада робить неправильно – і як би діяв Уряд національної єдності (і порятунку). Часто чуємо це питання, коли критикуємо владу: "А що б зробили ви?". Давайте розберемо на конкретному прикладі. І фронт, і прифронтова...