Буде дефіцит? В Україні скоротилося виробництво сала та м'яса

В Україні скоротилося виробництво сала. Крім того, значно менше стали продукувати деяких видів м'яса. Втім тотального дефіциту не буде – українців забезпечать імпортною продукцією, передають Патріоти України.

За повідомленням Державної служби статистики (Держстату), значно скоротилося виробництво яловичини та телятини. Так, у січні-вересні 2021 року на 17% порівняно з відповідним періодом 2020-го впало виробництво:

  • свіжих чи охолоджених туш;
  • напівтуш;
  • необвалених чвертей.

На 2,5% знизилося виробництво туш та напівтуш замороженої свинини. А на 5,4% скоротилося виробництво свіжих/охолоджених субпродуктів:

  • свиней;
  • баранів;
  • кіз;
  • коней.

Майже наполовину знизився випуск субпродуктів та м'яса кролів, зайців та дичини. На 12,1% стали менше випускати курятини.

Окрім цього, просіло виробництво сала. Зниження виробництва склало 1,6%.

Поголів'я великої рогатої худоби скоротилося на 88%

За інформацією Держстату, станом на 1 жовтня в Україні налічувалося 3,1 млн. голів великої рогатої худоби (ВРХ). Майже половина цієї кількості припадає на корів – їх налічувалося 1,6 млн. голів. Це – на 6,7% менше за показник 2020 року.

Ба більше, чисельність поголів'я ВРХ в Україні демонструє скорочення протягом багатьох років. Загалом за час незалежності воно скоротилося на 88%.

Україна скуповує свинину за кордоном

Від початку 2021 року Україна збільшила міжнародну закупівлю свинини. Причому імпортувала країна на 35% м'яса більше, ніж за відповідний період 2020 року, а сам імпорт перевищив експорт у 8 разів.

Закупівлі проводилися як охолодженого (61,9% – 16 тис. т), так і замороженого м'яса (38,1% – 9,8 тис. т). Найбільшими імпортерами стали: Данія – 13,77 тис. т, Польща – 5,25 тис. т, Нідерланди – 3,36 тис. т й Іспанія – 1,50 тис. т.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...