Буде дуже боляче: Фурса пояснив, як світова криза вдарить по Україні

Різке падіння цін на нафту і епідемія коронавіруса можуть стати спусковим механізмом для початку світової кризи, яка не обіцяє Україні і гривні нічого хорошого. Про це "Апострофу" розповів фінансовий аналітик Сергій Фурса, передають Патріоти України.

За його словами, перед Україною стоять дуже серйозні виклики. Те, що сталося на ринках в "чорний понеділок", Фурса назвав справжнісіньким шоком.

"І, якщо б це було без коронавірусу, можливо, була б просто сильна корекція, і ми б пішли далі. Але, оскільки ринки вже і так дуже волатильний через епідемію, то, можливо, ми дійсно почали рухатися до рецесії", - сказав фахівець.

Для України нова світова криза може стати дуже болючою. "Для нас це буде удвічі або, навіть, втричі боляче, оскільки ми, фактично, "послали" МВФ, відповідно, підтримки у нас не буде, а, з іншого боку, компетентності для прийняття рішень теж немає. І тому у нас є всі умови для ідеального шторму", - додав Фурса.

Єдиним позитивним моментом, за словами аналітика, є те, що Національний банк зміг накопичити значні резерви (за станом на 1 березня, вони становили 26,6 мільярда доларів - "Апостроф"): "З них йтимуть і зовнішні погашення, Нацбанк (за рахунок них) буде стримувати зниження курсу гривні, але утримувати курс, таким яким він є зараз, не зможе. Гривня буде знижуватися, і це - довгострокова історія". При цьому він додав, що запас міцності резервів НБУ - не більше одного року.

Керівник відділу аналітики групи компаній Forex Club Андрій Шевчишин згоден з прогнозом зростання гривні по відношенню до долара. На його думку, найближчим часом курс досягне позначки в 27 гривень за долар, і навряд чи зупиниться на цьому.

Джерело: Апостроф

Ринок відкритий, але: Чому українські біженці тікають із Польщі до Німеччини - пояснення експертки

вівторок, 30 квітень 2024, 10:56

Німеччина є одним з головних напрямків як для українських біженців, так і трудових мігрантів. Цього року в країні дозволили працювати на підприємствах і вчити мову одночасно для заохочення працевлаштування. Про це у коментарі "Главкому" розповіла керів...

Завдяки розгрому ЧФ ВМС Росії: Експорт сільгосппродукції з чорноморських портів України сягнув довоєнного рівня, - дипломат

вівторок, 30 квітень 2024, 9:14

Про це розповів у понеділок постпред України при ООН Сергій Кислиця, виступаючи на круглому столі "Політичний діалог - подолання глобальної продовольчої небезпеки та ризику голоду: посилення колективного впливу", який було організовано Економічною і со...