Буде гірше: Експерт попередив про можливі відключення світла на 6-8 годин на добу

В опалювальний період, за оптимістичним сценарієм, світло може бути відключено на 6-8 годин щодня. Про це в ефірі КИЇВ24 повідомив експерт з енергетичних питань Андрій Закревський, передають Патріоти України.

Закревський пояснив, що під час пікових навантажень споживання електроенергії досягає 15 ГВт, тоді як базова генерація забезпечує лише 9 ГВт. Якщо не розширити сполучення з Європою, Україна може отримати додаткові 2 ГВт допомоги з-за кордону, що загалом дасть 11 ГВт при піковому споживанні в 15 ГВт.

Експерт уточнив, що сценарій з відключенням світла на 12 годин на добу є найпесимістичнішим і менш ймовірним. За його словами, більш реалістичним варіантом є відключення світла на 6-8 годин на добу.

Буде гірше: Експерт попередив про можливі відключення світла на 6-8 годин на добу

вівторок, 20 серпень 2024, 8:56

В опалювальний період, за оптимістичним сценарієм, світло може бути відключено на 6-8 годин щодня. Про це в ефірі КИЇВ24 повідомив експерт з енергетичних питань Андрій Закревський, передають Патріоти України. Закревський пояснив, що під час пікових нав...

Ситуація дуже складна: Росія знищила половину енергопотужностей, необхідних Україні взимку, - єврокомісар

вівторок, 20 серпень 2024, 8:30

Росія знищила або захопила половину енергопотужностей, необхідних Україні для зими, і якщо союзники не активізують допомогу, на країну може очікувати гуманітарна катастрофа. Про це у статті написала єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон, передають Патр...