Буде легше, але не довго: В Україні скасують графіки відключень електроенергії, названо дату

В Україні ймовірно вже за два тижні графіки відключень скасують. Однак це буде тимчасово, під час опалювального сезону графіки відновлять, передають Патріоти України.

Про це в інтерв'ю Мосейчук Podcast розповів експерт енергетичного ринку Віктор Куртєв. "Графіки відключень повинні були зникнути на цьому тижні. Буде трохи тяжче. Але я думаю, що за два тижні все стане нормально. Графіки відключень припиняться до середини листопада. З поправкою на нові удари. Але треба сказати, що мережеві об'єкти швидше відновлюються. Ми вже навчились. Та перша кампанія багато чому нас навчила. У нас був ремонтний запас", – каже він.

Експерт також зазначив, що "Укренерго" створило запас обладнання для проведення ремонтної кампанії. Це дозволяє достатньо швидко ліквідувати наслідки атак.

"НЕК "Укренерго" створило запас за останні півтора роки. Тому не треба, скажемо так, перебільшувати наслідки. Я розумію, що це незручно, ми найближчі днів 10 будемо жити з однією-двома, можливо, в деякі дні увечері з трьома чергами відключення з шести. Але максимум за два тижня ми їх подолаємо", – зазначив Куртєв.

Зазначимо, ситуація з відключеннями електроенергії взимку залежить не лише від того, наскільки ефективно працюватимуть енергетики. Є дві невідомих, які можуть кардинально вплинути на стан енергосистеми взимку. Це температура повітря та наслідки атак з боку РФ.

Курс долара до гривні впав до мінімуму за місяць

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:12

Національний банк України зміцнив курс гривні до долара і євро в останній робочий день тижня. Американська валюта подешевшала до мінімуму за місяць, свідчать дані на сайті регулятора у п’ятницю, 6 вересня, передають Патріоти України. . Так, офіційний ...

Москва плаче: Ціна на нафту впала до мінімуму з березня 2023 року

п’ятниця, 6 вересень 2024, 22:15

Ціна ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE знизилася до $70,6 за барель уперше з березня 2023 року. На російську "Urals", відповідно ще більше. Тримати контрабандний гешефт $60 плюс стає ще важче. Світові ціни на нафту продовжують знижувати...