Буде не по кишені? У світі розгорається чайна криза - ціни стрімко несуться вгору


Любителям чаю варто готуватися до зростання цін на скромну чашку напою. Спека і повені завдали серйозного удару по сезону збору врожаю в Індії, передають Патріоти України.

Видання The Telegraph пише, що, за даними Чайної ради Індії, ціни на чай зросли внаслідок екстремальних погодних умов. Кілограм коштує 217,53 рупії (приблизно 1,96 долара), що на 20% більше, ніж роком раніше.

У травні виробництво чаю в Індії скоротилося більш ніж на 30% порівняно з попереднім роком і становило 90,9 мільйона кілограм, що є найнижчим показником за більш ніж десятиліття на тлі надмірної спеки та мізерних опадів.

Витрати також зросли, оскільки виробництво постраждало від рішення уряду про заборону 20 пестицидів. "Екстремальні погодні явища завдають шкоди виробництву чаю. Надмірна спека в травні, а потім тривалі повені в Ассамі знижують обсяги виробництва", - заявив старший чайний плантатор і колишній голова Чайної ради Індії Прабхат Безборуах.

Українці активно відкривають нові ФОПи: в яких сферах найбільше

вівторок, 16 липень 2024, 10:02

За останні 12 місяців кількість зареєстрованих ФОП в Україні зросла на 11,4%, досягнувши 1 665 907, найбільше зростання спостерігається у Київській, Волинській та Рівненській областях. Популярними сферами залишаються комп'ютерне програмування, роздрібн...

Під загрозою? У Мінагрополітики оцінили, чи не знищить рекордна спека урожай в Україні

вівторок, 16 липень 2024, 9:08

Спека впливає на врожай ранніх зернових, однак вона не є критичною, тоді як для пізніх зернових, соняшнику та сої вона є небезпечною. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передають Патріоти ...