Буде несолодко: Британія ввела санкції проти пропагандистів РФ і "маріупольського м’ясника" Мізінцева

Глава МЗС Британії Ліз Трасс оголосила у четвер про введення нових санкцій проти російських пропагандистів, а також проти російського генерал-полковника Михайла Мізінцева, відомого як "маріупольський м'ясник" за жорстоку блокаду і знищення Маріуполя, передають Патріоти України.

Санкції вводяться проти ведучого російського пропагандистського державного телеканалу "Россия" Сергєя Брільова. Він раніше проживав у Великій Британії, а тепер більше не зможе отримати доступ до своїх британських активів або продовжувати там ділові відносини.

Уряд також запроваджує прямі санкції щодо державних ЗМІ Росії, у тому числі проти компанії "ТВ-Новости", якій належить RT, а також проти "России Сегодня", що контролює інформаційне агентство Sputnik.

Після рішення Ofcom відкликати ліцензію на мовлення RT ці санкції гарантують, що RT не зможе повернутися на британські телеканали, та не дозволять компаніям і приватним особам, що працюють у Британії, вести справи з російськими державними пропагандистськими агентствами RT та Sputnik, а також ключовими фігурами у цих організаціях.

Серед інших пропагандистів, які потрапили під санкції - генеральний директор "Газпром-медіа" і колишній керівник Роскомнагляду Александр Жаров, генеральний директор RT Алексєй Ніколов, керівник Sputnik International Broadcasting Антон Анісімов.

Також уряд Британії ввів санкції проти російського генерал-полковника Михайла Мізінцева - начальника Центру управління та контролю національної оборони, де плануються і контролюються всі російські військові операції по всьому світу. Мізінцев відомий використанням жорстокої тактики війни, у тому числі обстрілами цивільних кварталів у Алеппо у 2015-16 роках, а зараз - бомбардуваннями і блокадою в українському Маріуполі.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...