Українські аграрії з наступного року планують відмовитися від посіву ячменю та жита. Це означає, що з прилавків магазинів можуть зникнути перлова, ячна крупа та житній хліб, передають Патріоти України.
За словами генерального директора агрохолдингу HarvEast Holding Дмитра Кушніра, фермерам стало невигідно вирощувати ячмінь і жито в Україні через подорожчання складових процесу виробництва та руйнування логістичних ланцюжків.
Фермери не можуть продати вирощене зерно хоча б із мінімальним прибутком. Адже за реальну ціну зараз ніхто це зерно не купує. І це є велика проблема.
Як відомо, перлова крупа виробляється шляхом очищення ячменю плівок і подальшої спеціальної обробки. Зерна шліфують і полірують, тому їхня поверхня стає гладкою і блискучою, а самі зерна округлими з м'якими краями. Звідси і назва "перловка" (з англ. "pearl" - перлина).
Ячневу крупу одержують шляхом дроблення ячмінного зерна, попередньо звільненого від квіткових плівок та плодових оболонок. На відміну від перлової крупи зерно не піддається шліфуванню та поліруванню.
Якщо українські аграрії взагалі відмовляться від посіву ячменю та жита, то це призведе до того, що продукти, які виробляють із цього зерна, взагалі зникнуть із продажу. Найімовірніше, з-за кордону їх також не завозитимуть. Отже, в Україні не випікатимуть і не продаватимуть "чорний" хліб, а також зникнуть із продажу корисні ячмінні крупи
Навіть оренда житла, особливо у столиці, продовжує залишатися розкішшю для багатьох мешканців Києва. Купити ж квартиру є й зовсім нездійсненною мрією в силу постійного подорожчання нерухомості, передають Патріоти України. Так, за даними Державної служб...
Згідно з чинним законодавством, українські пенсіонери, яким виповнилося 70, 75 та 80 років, отримують так звані «вікові доплати» до пенсії (300, 456 та 570 гривень відповідно) щомісячно, передають Патріоти України. Втім, в деяких містах, як, до приклад...