Буде три версії бойової машини: "Мотор Січ" з Туреччиною побудують важкі багатоцільові вертольоти ATAK-II

"Разрушители" с украинскими двигателями: "Мотор Сич" с Турцией построят тяжелые боевые вертолеты ATAK-IIУкраїнське підприємство "Мотор Січ" буде створювати двигуни для багатоцільового ударного вертольота Туреччини ATAK-II. Підписано контракт. Про це в Twitter повідомила турецька аерокосмічна компанія Turkish Aerospace, передають Патріоти України.

"Ми підписали договір на поставку 14 двигунів", - повідомили в турецькій компанії. Там уточнили, що ці мотори будуть піднімати в небо перспективні ATAK-II. Повідомлення не стало великою новиною. Про спільну роботу України і Туреччини над створенням ATAK-II стало відомо ще в квітні нинішнього 2021 року. Сума контракту, а також дата його виконання поки тримаються в секреті.

Розробка бойового вертольота ATAK-II почалася в Туреччині в 2019 році. Відомо, що 11-тонний літальний апарат буде оснащений двома газотурбінними двигунами. Його особливістю стане тандемна кабіна, передова система радіоелектронної розвідки, а також поліпшене бронювання. Вантажопідйомність вертольота складе 1,5 тонни.

При його створенні турецькі розробники враховували бойовий досвід в Сирії. Важливо також додати, що Туреччина працює над створенням трьох версій даного вертольота: морської, сухопутної та змішаної. Очікується, що перший політ ATAK-II відбудеться вже в 2024 - 2025 році.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...