США можуть тимчасово скасувати санкції проти Білорусі в обмін на транзит українського зерна , - WSJ

США розглядають можливість шестимісячного скасування санкцій проти Білорусі, зокрема проти галузі виробництва калійних добрив в обмін на транзит українського зерна. Про це повідомляє Wall Street Journal, передають Патріоти України.

За даними видання, офіційні особи США та генсек ООН Антоніо Гуттереш вивчають можливий маршрут експорту українського зерна: на північ залізницею через Білорусь до литовського порту Клайпеда. Зазначено, що скасування санкцій розглядається як «стимул для Олександра Лукашенка», білоруського диктатора.

Минулого року Вашингтон запровадив санкції, пов’язані з калійними добривами, у відповідь на те, що влада Білорусі спровокувала міграційну кризу та придушила опозицію. Раніше повідомлялося, що США та європейські союзники розробляють маршрути для експорту української пшениці та кукурудзи.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...