Будівництво найдовшої стіни, надрукованої на 3D-принтері, завершили в Китаї (відео)

Перша в світі набережна довжиною 500 метрів надрукована на 3D-принтері в китайському Сучжоу, розташованому недалеко від Шанхая. Стіна складається з окремих модулів, які забезпечують берегу захист від сильної течії річки.

Зростання рівня води в річці може призвести до небажаних наслідків для прибережних територій - ерозії, заболочування низин, забруднення водоносного шару і сільськогосподарських угідь, руйнує місця проживання птахів, рослин і риб. Для протидії воді будують спеціальні природоохоронні берегові лінії, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Зазвичай для зведення таких споруд використовують бетон або спеціальну цеглу. Хоча такі рішення мають достатню міцність і забезпечують необхідний захист, вони вимагають значних коштів і часу. Крім того, земляні роботи і закладка фундаменту можуть порушити екосистему річки і привести до появи нових проблем.
3D-друк дозволяє виготовляти берегові конструкції, які слідують руху річок, захищають землі від ерозії і при цьому не завдають шкоди місцевій флорі і фауні.

Шанхайська компанія Winsun Building Technology розробила і виготовила на 3D-принтерах бетонні модулі, які відповідають усім вимогам, що пред'являються до надійних і безпечних берегових ліній. Крім того, їх дизайн, запозичений з національних візерунків, дозволяє вирощувати на набережній радуючі око рослини. 500-метрова стіна встановлена вздовж течії річки Сучжоухе в провінції Цзянсу.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...