Будівництво "Північного потоку-2" зупиняється всерйоз і надовго, - S&Р Global

Росія найближчим часом не зможе продовжити будівництво трубопроводу "Північний потік-2", повідомляють Патріоти України з посиланням на видання автортетне аналітичне видання S&Р Global.

Зазначається, що після відмови швейцарської компанії Allseas продовжити будівництво через санкції, затверджені в США, у Росії виникла проблема з трубоукладкою.

Корабель "Фортуна", який міг би продовжити будувати "Північний потік-2", не може використовуватися в територіальних водах Данії. Цей корабель має необхідне обладнання і потенційно міг би добудувати трубопровід, проте виданий Данією дозвіл на будівництво трубопроводу передбачає, що кораблі повинні мати систему динамічного позиціонування, якої у "Фортуни" немає.

Єдиний російський корабель, який міг би продовжити будівництво "Північного потоку-2" не боячись санкцій США - судно "Академік Черський". Цей корабель росіяни використовували для прокладки трубопроводів в арктичних водах. Однак поки судно перебуває на Далекому Сході Росії, а для того, щоб продовжити будівництво "Північного потоку-2" у водах Данії йому потрібно буде плисти близько 2 місяців. Крім того його ще треба доналаштувати під роботу з трубами іншого діаметру.

Раніше президент США Дональд Трамп схвалив затверджений Конгресом і Сенатом пакет санкцій проти компаній, що беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2". Зокрема, штрафні заходи передбачають заборону на в'їзд у США. Крім того, будь-яка власність компаній, що є на території Сполучених Штатів, буде заморожена.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...