Будні "наддержави": У Росії зламався корабель, який мав врятувати космонавтів з іншого зламаного корабля

Роскосмос відклав запуск рятувальної експедиції на невизначений термін через витік на кораблі Прогрес 82. Він мав повернути на Землю екіпаж корабля Союз 22, який також постраждав від витоку, інформують Патріоти України.

Запуск Прогресу був запланований на 19 лютого. Але 11 лютого інженери Роскосмосу виявили на ньому витік. Старт відклали - спочатку на березень, але в офіційному зверненні НАСА від 15 лютого ця інформація не підтвердилася. Тобто, рятувальна місія переноситься на невизначений термін.

Агентство також повідомило, що працює з інженерами з Роскосмосу для розслідування причини втрати охолоджуючої рідини з обох кораблів. У НАСА додали, що «екіпаж продовжує нормальну роботу космічної станції та наукові дослідження».

Екіпаж Союзу вирушив на орбіту у вересні і мав повернутися в березні, але в грудні корабель Союз МС-22 дав протічку і після тривалого розслідування причин та масштабів поломки стало зрозуміло, що повертати команду на ньому на Землю не можна.

Роскосмос оголосив про підготовку другого корабля, а США почали розглядати варіант порятунку екіпажу, який складається з росіян Сергія Прокоп'єва та Дмитра Петеліна, а також американця Френка Рубіо, за допомогою Crew Dragon. Для цього НАСА вирішило збільшити кількість місць у капсулі SpaceX Dragon.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...