Будьте готові, операції можуть відхилити! "ПриватБанк" ввів ліміти на перекази

"ПриватБанк" відхиляє платежі на карту "Ключ до рахунку", яка дозволяє підприємству проводити будь-які розрахунки: оплачувати покупки за кордоном і в інтернеті, а також замінює виснажливі чекові книжки з їх високими тарифами на зняття готівки. Про це повідомляє видання UBR, передають Патріоти України.

Викликано це тим, що для картки встановлено ліміт в 30 тис. на місяць на прийом платежів. Обмеження введено на підстав вимог фінмоніторингу.

"За вимогами НБУ щодо платежів на користь суб'єкта підприємницької діяльності обов'язково в призначенні платежу вказувати, за що платіж, від кого, на підставі чого, з НБУ або без", – пояснив прессекретар Приватбанку Олег Серга.

При цьому в держбанку підкреслюють, що обмеження стосується виключно переказів на корпоративні карти і не вплине на перерахування на картки фізосіб. Експерти згодні з логікою Приватбанку – для карт, пов'язаних з бізнесом, важлива доцільність платежів.

"Банк в цьому випадку має рацію. Хоча це і картка, щоб знімати готівку, це все одно бізнес. На неї повинні поширюватися ті ж вимоги щодо позначення мети платежу, що і на підприємство. Туди може приходити тільки виручка. Але нею можна розраховуватися, знімати готівку", – прокоментувала податковий консультант Київського центру підтримки розвитку бізнесу Олександра Томашевська.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...