Будуть давити штрафами? У МОЗ пояснили, чи може працювати бізнес у "червоних" зонах

Міська влада у "червоних" зонах не може дозволяти працювати бізнесу, адже не має таких повноважень. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передають Патріоти України.

"Згідно тій постанові, що вступила у дію з 1 серпня, у нас чітко визначений алгоритм стосовно тієї чи іншої адмінодиниці або району до різних рівнів епідеміологічної небезпеки від "зеленої" до "червоної". Повноваження щодо встановлення цих обмежень є виключно у комісії ТЕБ та НС. Що стосується органів місцевої влади, вони можуть тільки посилювати епідеміологічні обмеження, але не пом’якшувати", - прокоментував Степанов питання, що робити бізнесу у "червоній" зоні, якщо місцева влада дозволяє, а поліція приносить заборону.

З 1 серпня в Україні змінено правила карантину до кінця літа: тепер регіони будут поділяти на "зони", залежно від чотирьох основних показників щодо захворюваності на COVID-19.

Нагадаємо, що влада Тернополя відмовляється посилювати карантин, попри потрапляння до "червоної" зони. У свою чергу, МВС попередило про відповідальність для мерів міст з "червоної" зони, які відмовилися посилювати карантин.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...