Тепличне господарство в Україні не здатне повністю задовольнити попит споживачів, і це може призвести до подорожчання овочів. Про це повідомила експертка Лариса Гук в ефірі КИЇВ24, передають Патріоти України.
За її словами, нині спостерігається певний відкат цін, оскільки споживачі вже не готові платити більше. Однак овочева група залишається в зоні ризику, оскільки країна не має достатньо потужного виробництва овочів закритого ґрунту.
Зараз спостерігається значне зростання імпорту продуктів з-за кордону, що, на жаль, поступово витісняє українських виробників. Полиці магазинів заповнені імпортною продукцією — молодою картоплею з Єгипту, капустою з Греції, томатами з Туреччини.
"Те, що стосується сезонних коливань, насамперед в зоні ризику, мабуть, це овочева група. Чому? Тому що Україна не має потужного динамічного виробництва овочів закритого ґрунту", — заявила експертка.
Вартість яблук в українських магазинах і на ринках б'є рекорди. На це вплинули глобальні процеси: неврожай у світі, дорожнеча апельсинових концентратів та відсутність сховищ після збирання врожаю. Про це сказав президент Української плодоовочевої асоці...
Ера дешевих продуктів у світи минає. Особливо це стосується дешевих натуральних фруктів та овочів. Про це сказав президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник, передають Патріоти України. "Я думаю, глобально хочу сказати, що, мабуть, ер...