Тепличне господарство в Україні не здатне повністю задовольнити попит споживачів, і це може призвести до подорожчання овочів. Про це повідомила експертка Лариса Гук в ефірі КИЇВ24, передають Патріоти України.
За її словами, нині спостерігається певний відкат цін, оскільки споживачі вже не готові платити більше. Однак овочева група залишається в зоні ризику, оскільки країна не має достатньо потужного виробництва овочів закритого ґрунту.
Зараз спостерігається значне зростання імпорту продуктів з-за кордону, що, на жаль, поступово витісняє українських виробників. Полиці магазинів заповнені імпортною продукцією — молодою картоплею з Єгипту, капустою з Греції, томатами з Туреччини.
"Те, що стосується сезонних коливань, насамперед в зоні ризику, мабуть, це овочева група. Чому? Тому що Україна не має потужного динамічного виробництва овочів закритого ґрунту", — заявила експертка.
Ірландський лоукостер Ryanair прогнозує зростання цін на авіаквитки влітку 2025 року, що пов’язано зі зростаючим попитом та можливими геополітичними ризиками. Водночас компанія розширює свій флот і впроваджує нові сервіси, щоб залучити ще більше пасажи...
Національний банк України не продовжив обмеження на перекази в розмірі 150 000 грн на місяць, введені у жовтні 2024 року. Про це повідомляє пресслужба НБУ, передають Патріоти України. Обмеження стосувалися всіх рахунків фізичних осіб в одному банку для...