Тепличне господарство в Україні не здатне повністю задовольнити попит споживачів, і це може призвести до подорожчання овочів. Про це повідомила експертка Лариса Гук в ефірі КИЇВ24, передають Патріоти України.
За її словами, нині спостерігається певний відкат цін, оскільки споживачі вже не готові платити більше. Однак овочева група залишається в зоні ризику, оскільки країна не має достатньо потужного виробництва овочів закритого ґрунту.
Зараз спостерігається значне зростання імпорту продуктів з-за кордону, що, на жаль, поступово витісняє українських виробників. Полиці магазинів заповнені імпортною продукцією — молодою картоплею з Єгипту, капустою з Греції, томатами з Туреччини.
"Те, що стосується сезонних коливань, насамперед в зоні ризику, мабуть, це овочева група. Чому? Тому що Україна не має потужного динамічного виробництва овочів закритого ґрунту", — заявила експертка.
Остаточні цифри держборгу України будуть розраховані вже після війни, що кредитори прекрасно розуміють. Про це NV Бізнес заявив виконавчий директор МВФ і екс-глава Банку Литви Вітас Васіляускас, передають Патріоти України. «Ситуація в Україні дійсно вр...
В Україні зафіксовано різке зменшення кількості фізичних осіб-підприємців (ФОПів), що може свідчити про серйозні проблеми в малому бізнесі та економіці загалом. За останні місяці тисячі підприємців припинили діяльність, і ця тенденція набирає обертів, ...