Тепличне господарство в Україні не здатне повністю задовольнити попит споживачів, і це може призвести до подорожчання овочів. Про це повідомила експертка Лариса Гук в ефірі КИЇВ24, передають Патріоти України.
За її словами, нині спостерігається певний відкат цін, оскільки споживачі вже не готові платити більше. Однак овочева група залишається в зоні ризику, оскільки країна не має достатньо потужного виробництва овочів закритого ґрунту.
Зараз спостерігається значне зростання імпорту продуктів з-за кордону, що, на жаль, поступово витісняє українських виробників. Полиці магазинів заповнені імпортною продукцією — молодою картоплею з Єгипту, капустою з Греції, томатами з Туреччини.
"Те, що стосується сезонних коливань, насамперед в зоні ризику, мабуть, це овочева група. Чому? Тому що Україна не має потужного динамічного виробництва овочів закритого ґрунту", — заявила експертка.
Швидкий розвиток технологій змінює ринок праці. Вже до кінця десятиліття під загрозою зникнення опиниться низка професій. Без роботи ризикують залишитися в першу чергу спеціалісти, які виконують однотипні завдання. Докладніше про майбутні тенденції на ...
Якщо цього року літо буде таким самим спекотним, як торік, електроенергію можуть відключати до 8 годин на добу. Про це розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі «Новини.LIVE», передають Патріоти України. «На нас можуть ч...