"Будуть втрачені колосальні кошти": Політолог розповів, що станеться, якщо Коломойському повернуть "ПриватБанк" (відео)

Якщо олігарху Ігорю Коломойському повернуть "ПриватБанк" то це означатиме припинення регулярних прибутків від цієї фінустанови та втрату колосальних коштів, які були влиті державою в банк. Про це в ефірі "Прямого" заявив політолог Олександр Палій, передають Патріоти України.

"Так, якщо цей банк (ПриватБанк, - ред.) раптом повернуть Коломойському, то це буде означати, що не буде регулярних прибутків, по-перше, від цього банку, які зараз надходять, коли він нормально працює, а не так, як тоді. Крім цих прибутків, це, власне кажучи, один інвестиційний хороший ресурс країни, який можна теоретично продати і отримати серйозну суму. Тому що банк загальнонаціональний, він достатньо великий", - наголосив Палій.

Він додав, що будуть втрачені колосальні кошти, інвестиції державні, які в ПриватБанк були введені. "Ці 155 мільярдів гривень – це практично на сьогоднішній день 6 мільярдів доларів, за тими цінами, які є на сьогоднішній день, які держава поклала туди в обмін на ті гроші, які були виведені звідти. Як ідеться у звіті аудиторської фірми Kroll, ці гроші були виведені на рахунки пов’язаних з Коломойським компаній. Тобто фактично він з однієї своєї кишені переклав в іншу. І всі ці збитки націоналізував – переклав збитки на державу. Такий досить нехитрий інструмент. В принципі, всім все зрозуміло у світі", - зазначив політолог.

"І, власне кажучи, тому ми бачимо позицію Міжнародного валютного фонду і взагалі міжнародних фінансових організацій про те, що в разі, якщо буде якийсь компроміс з Коломойським, тобто на додачу до тих 6 мільярдів доларів, які країна вже заплатила, давайте ще дамо Коломойському 2 мільярди чи ще скількись йому мільярдів, щоб йому не було мало. І якщо такий компроміс буде, то, звичайно, ніякої співпраці з міжнародними фінансовими організаціями не буде. Це означає, що буде дефолт в країні. Тому що в найближчі роки, принаймні 2-3 роки, Україна без міжнародної фінансової підтримки не зможе обслуговувати свої зовнішні зобов’язання, і це означатиме, що, наприклад, долар може коштувати і 100 гривень, і 200 гривень, і 500. Ніхто не знає насправді", - додав Палій.

Джерело: Прямий

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...