"Було б розумніше взагалі не будувати": У Німеччині "поховали" "Північний потік-2"

Російський газопровід "Північний потік-2", сертифікацію якого заморозили в Німеччині, було б "розумніше не будувати" зовсім, заявив міністр економіки ФРН Роберт Габек. Влада допускає повну зупинку проєкту, а депутати бундестагу, які раніше підтримали введення "труби", вже не вірять, що проєкт комерційний, передають Патріоти України.

Габек заявив, що Європі потрібен різноманітний енергетичний ландшафт, а не "комок ризику з Балтійського моря". Про це повідомляє Tagesschau.

За словами міністра економіки, навіть якщо процес сертифікації "Північного потоку-2" поки що зупинено, фінал все ще невідомий. Наразі "вкрай важливо, щоб Європа та США діяли як єдине ціле", зазначив Габек.

Політик із СДП Александр Ламбсдорф заявив Rheinische Post, що санкції проти Росії – це правильний шлях. Водночас дипломатичні зусилля щодо пошуку мирного рішення провалилися не через Німеччину, Європу або США, а "через націоналістичні та ревізіоністські мрії стати великою державою", сказав він, маючи на увазі РФ. "І саме тому також правильно призупинити сертифікацію "Північного потоку-2", – вказав Ламбсдорф.Колишній федеральний міністр закордонних справ Зігмар Габріель (СДПН) не бачить майбутнього для "Північного потоку-2". "Я завжди був прихильником проєкту, тому що я також вірив у мирний дивіденд в економічній політиці. Але я не можу уявити, що цей проєкт стане реальністю, якщо не станеться чудес і не буде розуміння з Росією, але це не виглядає ось так", – сказав політик.

Габек також заявив, що повна зупинка газопроводу можлива. За його словами, ФРН координується з європейськими та американськими партнерами.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...