Час розплати настав: Долар у Росії злетів, до дефолту залишився крок, а економіка впаде сильніше, ніж за минулого банкрутства

У Росії курс долара з початку війни до 22 березня підскочив у чотири рази. Офіційний курс долара у банках становив 230 рублів, тоді як на чорному ринку вартість валюти досягла понад 300 рублів. Країна внаслідок арешту своїх резервів опинилася за крок від дефолту, передають Патріоти України.

Як прогнозує агентство Fitch, економіка РФ впаде в 2022-му навіть сильніше, ніж під час дефолту 1998-го. Так, за їх оптимістичними оцінками, економіка впаде на 8%, тоді як у 1998-му падіння становило 5,4%.

Також у Fitch Ratings прогнозують, що споживча інфляція в РФ до кінця 2022 року складе 18%. В агентстві, зокрема, прогнозують зниження рівня іноземних інвестицій у Росії, оскільки дедалі більша кількість міжнародних компаній залишає її ринок.

Ситуація може погіршитись вже 16 квітня. Цього дня РФ може оголосити зовнішній дефолт. Вони повинні будуть погасити у валюті облігації, проте раніше через критичну ситуацію в країні та арешт активів влада країни-агресора ухвалила рішення борги не виплачувати.

Замість валюти, у якій брали борги, вони запропонували відправляти кредиторам рублі, які можуть друкувати самі. Рублі при цьому можна використовувати для платежів лише у РФ.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...