Час втрачено? Українцям доведеться звикати жити із відключеннями світла, швидко вирішити проблеми не вдасться, - "Укренерго"

Швидко вирішити поточні проблеми в українській енергетиці не вдасться, а тому не проводити найближчим часом відключення світла для побутових споживачів не вдасться. Причина цих проблем - атаки Росії по енергосистемі України в березні-квітні. Про це розповів член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко, повідомляє пресслужба компанії. Він визнав: українцям доведеться звикнути до життя за умов періодичних обмежень електропостачання.

"Наслідки російських атак на українську енергосистему в березні-квітні будуть відчуватися ще довго. Уникнути планових відключень, зокрема, і побутових споживачів поки що не вийде", – йдеться в повідомленні. При цьому наголошується: складна ситуація в енергосистемі зберігатиметься щонайменше до серпня-вересня. Після цього справи мають покращитись – зокрема, у зв'язку з:

  • виходом у роботу з планових ремонтів енергоблоків АЕС;
  • закінченням літньої спеки.

"Українцям доведеться звикнути до життя в умовах періодичних обмежень електропостачання. Це наслідок масштабних атак росіян на енергосистему України у березні-квітні. ... Наявність графіка не означає, що світло точно вимикатимуть. Але коли ситуація в енергосистемі погіршуватиметься – відключення будуть точно застосовуватись", – визнали енергетики.

План виживання

Водночас, наголошується, план виходу з поточної кризи "має називатися "Планом виживання". У його рамках, пояснюється, "все, що може бути відновлено протягом наступних 10 місяців, має бути відновлено".

"Зокрема – з "великої" генерації. Ніякими маневровими потужностями чи "малою" розподіленою генерацією ми цю зиму не пройдемо. Тому що фізично її не можна встигнути побудувати в достатніх обсягах", – констатували енергетики.

Потрібно максимально заощаджувати

Водночас вони закликали українців споживати електрику економно. Особливо – у піковий час. "Але якщо до наших закликів економити дослухаються 100 людей – це великого ефекту не матиме. Треба, щоб усвідомлене користування електроенергією було справді масовим. Тоді це дуже суттєво допоможе енергосистемі", – резюмували в "Укренерго".

Українці за червень отримають перераховані платіжки за електроенергію: Ось скільки доведеться платити за місяць

субота, 15 червень 2024, 8:24

Українці за червень отримають нові платіжки за електроенергію (тариф підвищать із 2,63 до 4,32 грн за кВт*год). Вартість струму перерахували, у результаті в середньому кожна сім'я заплатить на 285,6 грн. більше. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, пере...

Українцям видаватимуть пільгові кредити на сонячні електростанції: Шмигаль озвучив умови

субота, 15 червень 2024, 7:22

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, пільгові кредити на купівлю енергообладнання українцям видаватимуть, зокрема, під 13,5%. Як заставу потрібно буде надавати обладнання, яке й купується. Про це він повідомив під час засідання уряду. Прем'єр за...