Частина біженців уже не повернеться в Україну: Скільки грошей втратить економіка

Неповернення в Україну біженців коштуватиме економіці держави $113 млрд недоотриманого ВВП за 10 років. Наразі від 3,8 до 4,7 млн вимушених мігрантів знаходяться за кордоном (без врахування країн-агресорів РФ і Білорусі), передають Патріоти України.

З них працездатного віку — приблизно 1,4 млн осіб. Про це свідчать дані дослідження, проведеному ГО EasyBusines та Центром економічного відновлення (ЦЕВ).

Як зазначається, із часом бажання вимушених мігрантів повертатись знижується через інтеграцію в інших країнах. Все більше українців працевлаштовуються за кордоном, віддають дітей до місцевих шкіл та садочків, проходять професійне навчання, аби знайти там роботу.

Для біженців головною проблемою є питання безпеки, натомість люди, котрі вже повернулись у рідні регіони, вказують на складні умови у місцях повернення. Крім того, фактор обмеження на перебування зі сторони країн-реципієнтів стоїть зразу після безпеки за рівнем важливості для переміщених осіб за кордоном.

Ще один важливий фактор для повернення українців – можливості для працевлаштування. Згідно з результатами різних опитувань, наявність добре оплачуваної роботи і відносно вищий рівень життя в Україні, сприятиме поверненню наших співвітчизників.

При цьому із плином часу, все більше працездатних українців знаходять роботу за кордоном, що не сприяє їх намірам повернутися, особливо серед висококваліфікованих кадрів.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...